Fantasy NBA

NBA, National Basketball Association, är den professionella basketligan i Nordamerika och grundades 1946 under namnet Basketball Association of America, men bytte till nuvarande namn 1949. Under 1990-talet blev fantasy NBA allt mer populärt med intåget av internet.

Fantasy NBA kan du läsa om och spela från FantasySportsbetting och innebär att man spelar ett interaktivt spel där ditt lag som du skapar utgår från verkliga spelare. Det är du som är ledare för laget en så kallad GM (General Manager), och du draftar, tar bort, lägger till och byter spelare under spelets gång, från alla deltagande lag i ligan .

I vissa ligor kan flera äga samma spelare och vissa ligor har fem spelare i laget medans andra har upp till femton. Till hjälp för att välja ditt lag har du statistik för varje spelare från föregående och nuvarande säsong.

Det är lite olika format på hur du kan komma över dina spelare och en variant är auktion där varje GM har en förutbestämd summa för att kunna köpa spelare. Här måste varje lag buda tills laget är fullt och dina spelare ska rangordnas.

Under spelet får du poäng för olika saker som dina spelare gör. Deltagande i matchen, gjorda mål , passningar och så vidare. I slutet av säsongen räknas poängen ihop och den med flest poäng vinner fantasy ligan.

Head to head spel är en variant du kan spela på förutom serie. Detta innebär att statistik sammanställs varje vecka och det är då som ditt lag jämförs med ett annat lag i ligan.


Välkommen

Välkommen till www.basketettan.se.

Facebook

Senaste inlägg